Uleiurile esențiale și copiii

Dacă ai copii în casă, pun pariu că ești în curs de a descoperi modalitățile puternice în care uleiurile și produsele doTERRA pot susține un stil de viață sănătos. Poate că ești puțin reticent să folosești uleiuri pentru copiii tăi; poate nu ești sigur că sunt în întregime sigure pentru cei mai tineri. Ei bine, ca om de știință care studiază uleiurile esențiale de mai bine de 15 ani și ca mamă a patru copii minunați, permite- mi să-ți spun că produsele doTERRA pot fi minunate pentru copii. Ne bucurăm de ele zilnic în casa noastră. Dacă aceste produse sunt folosite cu grijă și bun simț, poți culege în siguranță toate beneficiile pe care le au de oferit.

Dacă ești îngrijorat cu privire la utilizarea uleiurilor esențiale pe „setul mai tânăr”, iată câteva lucruri de reținut:

1. Uleiurile esențiale nu sunt o noutate. Deși poate părea că uleiurile esențiale sunt doar cel mai recent și mai bun lucru, ele au fost de fapt folosite de către oameni și cu milenii în urmă. Uleiurile esențiale conțin constituenți care vor fi recunoscuți de sistemele corpului nostru și manipulați corespunzător. Fii sigur că, dacă folosești uleiuri esențiale pentru copiii tăi, nu inventezi roata.

2. Copiii nu sunt adulți mici. Amintește-ți că uleiurile sunt puternice și că ai nevoie doar de o cantitate foarte mică pentru a obține eficacitate, mai ales când vine vorba de copii. Un pic merge un drum foarte lung. Ajustează cantitățile în consecință.

3. Diluează. Pielea copiilor este diferită de cea a adulților; este mai subțire și în general mai sensibilă. Chiar dacă majoritatea uleiurilor tind să nu fie iritante pentru piele (în special pe partea de jos a picioarelor, unde pielea este cea mai groasă), este o idee grozavă să diluezi uleiul esențial într-un ulei purtător bun înainte de a fi aplicat copiilor. Vei obține în continuare aceleași beneficii ale uleiului esențial – doar adaugi un plus de umiditate și răsfeți pielea delicată a copilului. Apropo, produsele doTERRA Touch sunt grozave pentru asta. Sunt preferatele noastre!

4. Difuzează. Aromaterapia este o modalitate excelentă de a te bucura de beneficiile uleiului esențial fără grijile reacțiilor pielii. Uleiurile inhalate au fost mult timp studiate pentru capacitatea lor de a spori sentimentele de relaxare,

încurajare, entuziasm, concentrare și bunăstare. În plus, uleiurile difuze pot sprijini un mediu interior mai sănătos. Aceasta este întotdeauna un bonus atunci când ai o casă plină de copii.

5. Uleiuri PENTRU copii, nu ale copiilor. Etichetele de pe sticlele de ulei doTERRA ne amintesc să NU le depozităm în locuri la îndemâna copiilor. Copiii nu vor înțelege potența uleiurilor esențiale – ei știu doar că aceste lichide minunate miros divin și pot exagera atunci când le folosesc. Adulții și nu copiii, ar trebui să facă întotdeauna aplicațiile cu ulei, în mod rațional.

6. Fii informat. doTERRA prezintă pe site-urile oficiale o mulțime de informații despre utilizarea în siguranță a uleiurilor esențiale. Există o întreagă echipă formată din personal de asistență care răspunde la întrebări despre uleiurile esențiale și produse (doar e-mail-uri productsupport@doterra.com). Și nu îți fie teamă să discuți despre utilizarea uleiului cu medicul de familie sau pediatrul – profesioniștilor medicali le place să aibă o imagine holistică a stării de sănătate a pacienților lor și au acces la altă literatură medicală care te poate ajuta să îți ghidezi deciziile.

Nu ești sigur de unde să începi? Iată câteva dintre produsele doTERRA preferate din casa noastră și modalitățile în care pot fi folosite cu copiii.

1. doTERRA Touch®. Aceste produse sunt minunate pentru că vin pre-diluate. Pielea tânără este diferită de pielea adultă – este mai subțire, mai delicată și, în general, mai sensibilă. Este o idee grozavă să diluezi orice uleiuri esențiale înainte de a le aplica copiilor, iar acest kit elimină munca suplimentară a diluției.

2. Produse doTERRA OnGuard®. Ne plac toate produsele care conțin doTERRA OnGuard și sunt foarte prietenoase cu copiii. Pasta de dinți este minunată. Copiii mei se bucură de gust și mă bucur că nu este plină de substanțe chimice pe care nici măcar eu nu le pot pronunța. Concentratul de curățare face baia proaspătă și nu trebuie să-mi fac griji cu privire la reziduurile toxice. Și, desigur, difuzăm doTERRA OnGuard ca nebunii în lunile de iarnă.

3. Echilibrul doTERRA®și doTERRA Serenity®. Aceste amestecuri au făcut minuni pentru familia noastră. Ne-am mutat recent, iar copiii mei au avut probleme cu somnul în noile lor camere. Un masaj frumos cu aceste uleiuri (diluate și aplicate pe tălpile picioarelor) i-a ajutat pe toți să se simtă relaxați în noul mediu. Adesea ne întoarcem la aceste amestecuri atunci când stresul vieții ne afectează.

4. Uleiuri de citrice. Difuzăm uleiuri în fiecare zi, iar uleiurile de citrice sunt preferatele copiilor mei. Sunt atât de înălțătoare și energizante – perfecte pentru zilele triste de iarnă, când nimeni nu are chef să se rostogolească din pat. Este o modalitate naturală de a alunga blues-ul de după vacanță. Favoritele noastre sunt Portocală sălbatică, Lămâie și Grapefruit. Chiar aplicăm uleiurile în palmele noastre și le punem la nas pentru o „ doză parfumată”. (Asigură-te că eviți expunerea ta sau a copiilor la soare după aplicarea locală a uleiurilor de citrice!)

5. Corect-X®. Avem întotdeauna acest produs la îndemână în timpul aventurilor noastre în aer liber; este grozav să ai ceva natural și eficient, totuși blând și non- iritant, pentru pielea tânără sensibilă.

Da, doTERRA locuiește în casa mea. Este distractiv să-mi văd copiii începând să înțeleagă ce uleiuri ar putea fi bune în diferite situații și cerându-le după cum este necesar. Ei învață să fie conștienți de propria lor sănătate în timp ce caută în mod activ modalități naturale de a susține bunăstarea. Îmi place!

Recomandări