Uleiuri esențiale pentru sportivi

Indiferent dacă ești atlet profesionist, un pasionat al sălii de sport sau pur și simplu te bucuri din când în când de câte un antrenament, există zeci de aplicații pentru uleiurile esențiale care îți vor îmbunătăți antrenamentul. Uleiurile esențiale sunt o opțiune naturală pentru a avea grijă de corpul tău ca sportiv. Ele îți pot oferi avantajul pe care îl căutai și te pot ajuta cu odihnă, timp de recuperare și sprijin imunitar. doTERRA a încheiat un parteneriat cu facilități sportive pentru a oferi sportivilor și antrenorilor acestora instruiri cu privire la beneficiile uleiurilor. Iată câteva dintre recomandările formatorilor despre utilizarea uleiurilor esențiale pentru exerciții fizice, împreună cu câteva sfaturi suplimentare care te vor ajuta pe parcurs.

Uleiuri esențiale pentru sprijinul imunitar

Când ești în mijlocul unui antrenament intens, nu vrei să fii nevoit să sari peste vreo sesiune pentru că nu te-ai simțit pregătit într-o dimineață. Luând doTERRA în gardă® pe plan intern te poate ajuta să îți întărești sistemul imunitar și să te menții în mișcare.* Dacă și când te antrenezi în interior este, de asemenea, o idee bună să difuzezi doTERRA On Guard în cameră pentru a ține la distanță amenințările mediului. Bonusul suplimentar este parfumul energizant al amestecului, care te poate ajuta mental să te concentrezi și să te energizezi.

Creșteți performanța cu uleiuri esențiale

S-a dovedit că uleiul de mentă oferă un impuls atunci când te simți fără energie și obosit. Încearcă să-l aplici pe ceafă sau pe piept atunci când ai nevoie de o doză suplimentară de motivație pentru a-ți depăși regimul de antrenament. doTERRA Respira®, atunci când este aplicat pe piele sau difuzat, este, de asemenea, o opțiune excelentă pentru senzația de căi respiratorii deschise și pentru minimizarea efectelor amenințărilor sezoniere. Poți folosi amestecul de ulei în sine sau este disponibil și în forma doTERRA Respira®Stick de vapori.

Utilizarea uleiurilor esențiale pentru un somn mai bun și odihnă

Ca atlet, probabil că îți dai seama de importanța pe care o are relaxarea și odihna. Când nu obții odihna de care ai nevoie noaptea, corpului tău poate să îi fie greu să țină pasul. Deși pe piață există diverse ajutoare pentru somn, produsele naturale sunt întotdeauna cele mai bune. Din acest motiv, uleiurile relaxante precum Lavanda sau doTERRA Serenity® sunt soluția perfectă. Difuzând Lavandă noaptea

cu cel puțin 30 de minute înainte de culcare, se creează mediul liniștitor de care mintea și corpul tău au nevoie pentru a adormi.
De asemenea, s-a demonstrat că lavanda luată pe plan intern ajută la un somn liniștit.*

Uleiuri esențiale pentru a calma mușchii și articulațiile

Amestecul Deep Blue® (Albastru adânc) este cea mai bună opțiune de aplicat atât înainte, cât și după o sesiune de antrenament. Amestecul vine în câteva opțiuni diferite, inclusiv Deep Blue® Rub (pt aplicare locală) (vezi care opțiune ar putea fi cea mai bună pentru tine aici).

Rub este de obicei cea mai populară alegere în rândul sportivilor datorită ușurinței de aplicare și senzației de căldură și răcoare de lungă durată pe care o aduce.

Utilizează uleiuri esențiale pentru a rămâne proaspăt și curat

Știm cu toții că mirosul echipamentului poate fi neplăcut uneori. doTERRA On Guard este o opțiune excelentă pentru curățare. Doar adăugă într-o sticlă de pulverizare cu apă. Sau folosește detergentul de rufe doTERRA On Guard la spălare. Dacă ai iritații ocazionale ale pielii, aplică Arbore de ceai (Melaleuca) pentru a ajuta la menținerea pielii curate.

Arborele de ceai poate fi adăugat și la spray-ul dumneavoastră doTERRA On Guard, pentru a ajuta la combaterea amenințărilor mediului.

Produse suplimentare

doTERRA oferă suplimente care pot fi utile oricărui sportiv. Dacă dorești să îți stimulezi energia în mod natural, Mito2Max® ar putea fi opțiunea potrivită pentru tine. Are efect asupra mitocondriilor din celule pentru a ajuta la producerea eficientă de ATP. Sau, dacă dorești să îți susții articulațiile și oasele la un nivel mai profund, Complexul de polifenoli Deep Blue® este un supliment excelent de adăugat la rutina ta.*

Dacă dorești să încerci oricare dintre uleiurile esențiale descrise în acest articol, Trusa sportivului doTERRA pune cele mai multe dintre aceste recomandări într-un kit care este ușor de strecurat în geanta de sport.

Recomandări