Studiul dōTERRA Lemongrass (Iarbă de lămâie)

Uleiul esențial de lemongrass obţinut din Cymbopogon flexuosus este compus în principal din citralul monoterpenoid. Într-un studiu de cercetare original realizat de către oamenii de știință doTERRA, efectul Lemongrass asupra BioMAP® Sistemului de fibroblast dermic a fost caracterizat utilizând analiza biomarkerului ELISA și micromatricele ARN pentru a măsura nivelurile de proteine și pentru a cuantifica expresia genelor.

Sistemul BioMAP a făcut posibil ca oamenii de știință doTERRA să examineze modul în care activitatea celulară sănătoasă a fost susținută de uleiul esențial de lemongrass. Cercetătorii au adăugat anumiți factori la celulele pielii umane cultivate și au indus un răspuns celular in vitro care era de așteptat să fie comparabil cu un răspuns de inflamație celulară in vivo. Apoi, unele dintre celule au fost expuse uleiului esențial de lemongrass, în timp ce altele au fost lăsate în pace.

Ambele grupuri de celule au fost lizate (divizate) și conținutul lor interior a fost analizat prin teste imunosorbente legate de enzime (ELISA). Testele ELISA folosesc anticorpi pentru a detecta o proteină specifică de interes și pentru a măsura concentrația acesteia în probă. Proteinele de interes în acest studiu au fost biomarkeri despre care se știe că sunt suprareglați (produși în exces) într-o celulă în timpul stărilor inflamatorii. VCAM-1, IP-10, I-TAC, MIG, colagen-I și III, EGFR și PAI- 1 au fost câțiva dintre cei 17 biomarkeri studiați.

Han și asociații săi au descoperit că celulele expuse la Lemongrass aveau niveluri semnificativ mai mici de 11 din cei 17 biomarkeri, comparativ cu celulele care nu au fost expuse la Lemongrass. Alte experimente au arătat că expresia genelor (măsurată prin nivelurile de ARN) în aceste celule a fost, de asemenea, modificată semnificativ. Căile legate de remodelarea țesuturilor și inflamația au fost, de asemenea, impactate.

Rezultatele acestui studiu interesant sugerează că uleiul esențial de lemongrass ajută într-adevăr la susținerea pielii sănătoase, a unui răspuns imunitar sănătos și a bunăstării celulare generale.*

Bibliografie
Află mai multe despre cercetarea doTERRA.
Citește despre genetica uleiului esențial de lemongrass. BioMAP®este o marcă înregistrată a DiscoverX Corporation.

*Aceste afirmații nu au fost evaluate de Food and Drug Administration. Acest produs nu este destinat să diagnosticheze, să trateze, să vindece sau să prevină vreo boală.

Recomandări