Studiu doTERRA AromaTouch (Atingerea aromei)

Studiu doTERRA AromaTouch (Atingerea aromei)

Introducere

Un alt studiu realizat de cercetătorii doTERRA este proaspăt apărut în presă. Noul studiu, un studiu pilot clinic, publicat în Journal of Integrative Medicine and Therapy, a investigat beneficiile AromaTouch®..
Tehnica AromaTouch este o metodă unică de aplicare a uleiurilor esențiale, dezvoltată de către Dr. David Hill, director fondator doTERRA și președinte al operațiunilor științifice. Tehnica este o aplicare a uleiurilor esențiale care combină o procedură de atingere moderată cu opt dintre cele mai puternice uleiuri și amestecuri doTERRA. Citește mai multe despre Tehnica AromaTouch Aici.

Deși un număr destul de mare de cercetări arată beneficiile atingerii, iar alte cercetări susțin beneficiile uleiurilor esențiale aplicate local, există puține cercetări privind combinarea celor două. În plus, nicio cercetare anterioară nu a investigat în mod specific beneficiile tehnicii doTERRA AromaTouch. Tehnica AromaTouch a fost concepută pentru a promova homeostazia și relaxarea, pentru a reduce stresul și pentru a susține bunăstarea generală. În acest studiu, cercetătorii au pus la încercare Tehnica AromaTouch.

Design experimental

Pentru a înțelege beneficiile pe termen scurt și pe termen lung ale tehnicii, cercetătorii au evaluat efectele asupra organismului imediat după ce voluntarii au primit o singură dată beneficiile acestei tehnici și au măsurat, de asemenea, efectele de durată asupra organismului atunci când tehnica a fost administrată regulat pentru o perioadă lungă de timp. În plus, în experiment au fost utilizate două grupuri. Grupul de tratament a primit Tehnica AromaTouch exact așa cum este descris în protocolul elaborat de Dr. David Hill. Un grup de control a fost format din indivizi care au primit Tehnica AromaTouch în același mod, cu excepția utilizării Uleiului de cocos fracționat în locul celor opt uleiuri esențiale care sunt folosite în mod normal în tehnică. Consultă Figura 1 de mai jos pentru o diagramă schematică a designului experimental.

Cercetătorii au măsurat ritmul cardiac, tensiunea arterială, presiunea arterială medie și au luat mostre de salivă, care au fost analizate pentru cortizol (un hormon

de stres) și alți biomarkeri ai sănătății. Voluntarii au completat și un chestionar subiectiv care a indicat starea lor actuală de spirit.

Rezultate

Ambele grupuri au înregistrat scăderi ale frecvenței cardiace, ale tensiunii arteriale medii, ale tensiunii arteriale diastolice, ale scorurilor de stres și nivelurilor salivare de cortizol imediat după prima tehnică AromaTouch. Dar, per total, schimbările au fost mai pronunțate în grupul care a primit Tehnica AromaTouch cu uleiurile esențiale. Deși studiul a cuprins o dimensiune mică a eșantionului, diferențele pe termen lung au atins semnificație statistică.

Concluzie

Aceste rezultate sugerează că Tehnica AromaTouch este o modalitate excelentă de a reduce imediat sentimentele de stres și de a promova relaxarea. Atunci când este administrată în mod regulat, este eficientă și în promovarea rezultatelor susținute în organism pe termen lung. Acest studiu de cercetare oferă dovezi puternice care susțin beneficiile tehnicii AromaTouch. Dacă dorești să vezi rezultatele studiului mai detaliat, poți accesa gratuit studiul cu text integral pe site- ul editorului, deoarece Journal of Integrative Medicine and Therapy este cu acces deschis.

Recomandări