Siguranța uleiurilor esențiale de vară

Lunile de vară reprezintă momentul perfect pentru a te bucura de aer liber cu familia și prietenii. Știm că mulți dintre voi veți merge la piscină, vă veți bucura de grătare în familie sau veți petrece timp la munte sau la plajă.
Dorim să ne asigurăm că tu și familia ta rămâneți în siguranță în această vară și că vă puteți folosi de uleiurile esențiale în cele mai eficiente moduri posibile.

Siguranța generală a uleiului

  1. Verifică întotdeauna eticheta. Fiecare ulei esențial are instrucțiuni specifice de utilizare. Verifică etichetele și urmează cu atenție instrucțiunile, mai ales dacă încerci uleiurile pentru prima dată. Multe uleiuri trebuie diluate cu un ulei purtător. Pentru comoditatea aplicării, multe dintre cele mai populare uleiuri doTERRA sunt pre-diluate cu un ulei purtător ca parte a liniei noastre Touch. Peppermint Touch (cu roll) este favoritul verii pentru mulți, datorită efectelor sale răcoritoare asupra pielii. Când aplici pe față, evită contactul cu ochii, nasul sau urechile.
  2. Păstrează uleiurile în siguranță. Fiind vacanță, copiii mici petrec mai mult timp acasă. Se plictisesc adesea și își petrec timpul explorând casa. Păstrează uleiurile într-un loc sigur, în zone care nu sunt la îndemâna copiilor. Amintește-le copiilor tăi că uleiurile esențiale trebuie folosite împreună cu un părinte. O modalitate excelentă de a-ți include copiii este să-i lași să aleagă uleiul pe care urmează să-l difuzezi. Mirosurile înălțătoare sau liniștitoare care umplu casa pot contribui la menținerea unei atmosfere pozitive și pot ajuta la alungarea durerilor după o ceartă.

Siguranța uleiurilor esențiale în aer liber

Soarele este îmbietor și reprezintă adesea un stimulent să ieși afară și să obții acea vitamina D naturală. Cu toate acestea, fii conștient de faptul că unele dintre uleiurile de citrice preferate ale familiei tale ar trebui evitate local înainte de lumina directă a soarelui sau de expunerea la razele UV artificiale.

Când radiațiile ultraviolete (UV), o formă de radiație care reprezintă aproximativ 10% din lumina soarelui, intră în contact cu anumite substanțe, aceasta poate iniția o serie de reacții chimice și biologice. Această reacție a sistemului imunitar este cunoscută sub numele de fotosensibilizare. Unele uleiuri esențiale conțin compuși organici care fac pielea unor oameni mai sensibilă la efectele radiațiilor UV. Când pielea fotosensibilă este expusă la radiații UV, aceasta poate provoca formarea de radicali liberi, provocând leziuni membranelor celulare, organelelor și proteinelor. În mod acut, acest lucru poate duce la întunecarea temporară a pigmentului pielii și la iritații, la fel ca o arsură solară.

Expunerea extremă poate provoca urticarie sau arsuri.

Continuă să citești pentru a afla care sunt uleiurile și amestecurile la care trebuie să fii foarte atent.

Uleiuri fotosensibile

Pentru siguranța și comoditatea clienților doTERRA, am identificat și etichetat următoarele uleiuri esențiale și amestecuri ca fotosensibile:

AromaTouch® Bergamot doTERRA Respira® doTERRA Cheer® Citrus Bliss® Chimen Elevation doTERRA Forgive® Grapefruit In Tune® Kumquat

Lemon
Lime
doTERRA Motivate® doTERRA on guard® Purify
Slim & Sassy® Sunny Citrus Tangerine
Wild Orange Zendocrine

Pentru mai multe informații despre fotosensibilitate și uleiuri esențiale, urmăriți videoclipul cu Dr. Amy Wolthoff, medic dermatolog.

Recomandări