Secretele noastre cel mai bine păstrate: mentă, mandarină și lime

Menta și citricele sunt o asociere plăcută pe timp de vară, așa cum vei descoperi dacă faci o căutare simplă a rețetelor de băuturi de vară online. Dar, în timp ce uleiurile preferate din toate timpurile – de mentă, portocală sălbatică și lămâie – te vor mulțumi cu siguranță, există o mulțime de alte opțiuni de încercat. Dacă încă trebuie să încerci Mentă, Mandarină și Lămâie verde înseamnă că pierzi atât beneficii cât și aroma captivantă. Precum unele dintre favoritele noastre personale, aceste trei uleiuri puternice merită, de asemenea, puțin timp în lumina reflectoarelor.

O mentă mai blândă

Menta de grădină este opțiunea mai blândă decât menta (peppermint), deoarece conține mai puțin mentol. Principala componentă chimică a mentei este carvona. Carvona conține proprietăți energizante care contribuie puternic la capacitatea mentei de a-ți îmbunătăți starea de spirit. Cercetători brazilieni specializați în neuroștiință au publicat un studiu care a constatat că, carvona din Mentă a demonstrat un efect calmant semnificativ statistic împotriva unei stări de excitare crescute.* În consecință, se crede că Menta poate sprijini funcționarea sănătoasă a sistemului nervos.*

Dacă consideri că uleiul de mentă (peppermint) este prea puternic, menta (spearmint) este un înlocuitor excelent. De exemplu, îl poți lua într-o capsulă vegetală pentru a ameliora durerile de stomac ocazionale.* Similar cu menta, uleiul de mentă te ajută să te asiguri că primești un sentiment de concentrare atunci când este purtat sau inhalat. De asemenea, îl poți folosi în igiena orală în clătirea de gură sau poți adăuga câteva picături de Spearmint și doTERRA On Guard® pentru a entru a clăti apărătoarea de gură a copilului.

În ciuda asemănărilor lor, aroma de mentă (spearmint) este mai blândă și unică – încearc-o și în această rețetă Biscuiți cu ciocolată și mentă.

Lumea mai largă a uleiurilor de citrice

Mandarina și Teiul sunt destul de strâns legate, ambele aparținând familiei Rutacae și genului Citrus. Dacă iubești Orange Wild, Mandarina are o aromă ca de portocală, dar este mai blândă și mai dulce și are proprietăți calmante și relaxante. Lime-ul este o opțiune acidulată, proaspătă, care cu siguranță va însenina orice zi dar, ca și lămâia, are și multe alte utilizări. Mandarina și Teiul conțin componente chimice care susțin sistemul imunitar și furnizează antioxidanți esențiali organismului.*

Mandarina este folosită frecvent la copt, deoarece uleiurile esențiale aduc o aromă îndrăzneață oricărui desert sau băutură atunci când dorești să adaugi ceva în plus. În mod similar, creează poftă de viață atunci când este inhalat, deoarece te poate ajuta să îți luminezi viziunea. Poate fi folosit și ca un plus la curățenia de acasă și sunt sigure pentru întreaga familie.

Teiul are o gamă largă de beneficii interne pentru mai multe sisteme și organe ale corpului, pe lângă sistemul imunitar.* Iată câteva exemple:

  • Uleiul de tei poate susține sănătatea creierului și a sistemului nervos.*
  • Poate sprijini funcția pulmonară și respiratorie sănătoasă.*
  • Sprijină metabolismul sănătos și gestionarea greutății.*
  • Lime-ul poate susține nivelul sănătos al zahărului din sânge și al colesterolului în limite normale.*
  • Susține funcția și sănătatea gastrointestinală; ameliorează arsurile la stomac și indigestia ocazională.*
  • Uleiul esențial de tei poate sprijini sănătatea colonului.*
  • Uleiul de Lime poate ajuta, de asemenea, la susținerea sănătății cardiovasculare.* În plus, Lime (Lămâia verde) ajută la îndepărtarea petelor de grăsime și a reziduurilor de autocolante. De asemenea, o picătură poate fi adăugată la demachiante faciale, șampoane sau paste de dinți pentru un impuls suplimentar al proprietăților de curățare pentru piele, păr și dinți.**

Un parteneriat

După cum poți vedea, uleiurile de mentă și uleiurile de citrice au proprietăți de întărire și curățare similare, care fac un parteneriat frumos. Pentru a utiliza atât parfumul de citrice, cât și cel de mentă pentru bucătărie, încearcă Reîmprospătare pentru eliminarea deșeurilor cu mandarine și mentă. Te vei bucura de mirosul proaspăt al acestei combinații clasice de fiecare dată când o vei folosi. Sau, pentru o băutură de detoxifiere și răcoritoare, adaugă o picătură de Lime și o picătură de Spearmint în apă cu niște felii de castravete.* În cele din urmă, adaugă această combinație în orice difuzor pentru a da tonul unei zile strălucitoare și fericite: o picătură de Spearmint, două picături de mandarină și două picături de lime.

**Notă: uleiurile de citrice pot provoca fotosensibilitate, așa că nu recomandăm expunerea pielii la lumina directă a soarelui după aplicarea topică a acelor uleiuri esențiale. Cu toate acestea, șamponul și produsele de curățare sunt produse de spălare, astfel încât nu există nicio problemă de fototoxicitate. Uleiurile esențiale în sine sunt foarte puternice și de aceea uleiurile de citrice poartă avertismentul de fotosensibilitate.

*Aceste afirmații nu au fost evaluate de Food and Drug Administration. Acest produs nu este destinat să diagnosticheze, să trateze, să vindece sau să prevină vreo boală.

Recomandări