Patru locuri în care se ascund toxine în casa ta

Ești expus zilnic la nenumărate toxine. Aproape fiecare activitate pe care o desfășori – respirația, mâncatul, curățenia – te expune la substanțe chimice, naturale și sintetice. Din păcate, multe produse de zi cu zi te expun în mod inutil la toxine.

S-ar putea să te întrebi care este marea problemă. Cu siguranță toxinele nu sunt chiar atât de rele. Ei bine, expunerea constantă la toxine îți poate crește încărcătura toxică, ceea ce îți poate împovăra corpul, deoarece acesta lucrează din greu pentru a filtra aceste toxine inutile. Nu este de mirare că ai observat că foarte mulți oameni fac eforturi pentru a identifica alternative naturale în ultima vreme. Deși s- ar putea să nu vezi toxinele cu ochiul liber, ele se regăsesc în multe produse comerciale de zi cu zi – doar citește etichetele.

Mai jos sunt menționate patru toxine majore ascunse care ar putea pândi în casa ta dar și modurile în care poți scăpa de ele.

1. Produse de curățare: Multe dintre produsele pe care le folosești pentru a îți menține casa în siguranță și curată te expun, de fapt, pe tine și familia ta la toxine sintetice suplimentare. Dacă simți că te îneci cu mirosul de substanțe chimice după curățarea băii sau a bucătăriei, probabil că există toxine puternice în produsele de curățare pe care tocmai le-ai folosit. Articolele obișnuite, cum ar fi spray-urile multifuncționale, detergenții de rufe și chiar săpunurile conțin adesea ingrediente discutabile.

În loc să te mulțumești cu produse de curățare toxice, încearcă o abordare mai naturală. De exemplu, dacă pui apă distilată, oțet și câteva picături de Lămâie într- o sticlă, creezi un spray multifuncțional fantastic de eficient.

Sau poți încerca un produs pur precum doTERRA în gardă®Detergent de rufe, care utilizează un amestec unic de enzime bio, pe bază naturală, și uleiuri esențiale pentru a-ți face hainele mai curate.
Poți folosi și produse precum Purifica— un amestec de uleiuri esențiale de lămâie, brad siberian, citronella, lămâie și arbore de ceai — pentru aplicații multiple în bucătărie, baie, spălătorie și alte zone ale gospodăriei.

Indiferent dacă îți faci proprii agenți de curățare sau treci la alternative mai naturale, vei știi că îți păstrezi spațiul curat.

2. Articole de îngrijire personală: Machiaj, șampon și balsam, produse de îngrijire a pielii — atât de multe articole de îngrijire personală conțin toxine. Aruncă o privire mai atentă la produsele pe care le folosești în rutina ta zilnică. Fii atent la tipurile de ingrediente pe care le pui și în corpul tău. Poate că este timpul să renunți la unele dintre vechile tale produse și să optezi pentru ceva mai natural.

De la șampon și balsam natural și Corect-X®Unguent esential la Pastă de dinți pentru albire naturală doTERRA On Guard și DigestZen®Pastile moi din amestec digestiv, doTERRA are o mulțime de opțiuni pentru a te ajuta să înlocuiești produsele vechi cu altele noi, îmbunătățite. Dacă în rutina ta zilnică de igienă se adaugă toxine în viața de zi cu zi, ia în considerare ce produse ai putea schimba pentru a îți reduce încărcătura toxică.

3. Vase de gătit: Deși vasele antiaderență sunt convenabile pentru curățare după cină, multe articole de gătit populare din casa ta includ cel mai probabil un strat care conține substanțe chimice sintetice. Și mai alarmant, este posibil ca aceste substanțe chimice să pătrundă în alimente în timpul procesului de gătire. Deci care este soluția? Alege opțiuni mai sigure, cum ar fi oțel inoxidabil sau fontă. Și, deși pot fi delicate și mai scumpe, vasele de gătit ceramice și emailate sunt, de asemenea, opțiuni sigure – merită investiția.

4. Odorizante: Deși susțin că elimină mirosurile și purifică aerul, majoritatea lumânărilor, odorizantelor și pluginurilor de pe piață conțin ingrediente sintetice care pot elibera toxine în aerul din casa ta. În loc să inhalezi toxinele din odorizante, folosește mai multe opțiuni naturale cu uleiuri esențiale.

Difuzarea uleiurilor esențiale este una dintre cele mai simple metode de a reduce cantitatea de toxine din casa ta, fără a pierde toate aromele minunate pe care le iubești. Dacă dorești să începi cu difuzarea uleiurilor esențiale pentru a împrospăta aerul, consultă Colecția Aroma Essentials. Această colecție include un difuzor frumos plus zece dintre cele mai bune uleiuri esențiale doTERRA pentru difuzare. Cu Aroma Essentials Collection, poți crea un mediu proaspăt, curat, care miroase incredibil, direct din plante.

Recomandări