Limonene

Limonenul joacă un rol important în chimia unora dintre uleiurile tale esențiale preferate. De la proprietățile sale de curățare până la capacitatea sa de a susține diferite sisteme ale corpului atunci când este administrat intern, limonenul are multe de oferit.

Ce este Limonenul?

Dacă ești un fan al uleiurilor esențiale de citrice, cum ar fi Lămâia și Lime, probabil ai auzit de limonen. Limonenul este o monoterpenă ciclică găsită în mai multe uleiuri esențiale. O monoterpenă ciclică este o moleculă cu o coloană vertebrală de 10 atomi de carbon, dintre care unii formează un inel. (Pentru a afla mai multe, consultă – Manualul de chimie doTERRA) Pe lângă faptul că este în uleiurile de citrice, limonenul se regăsește și în uleiurile esențiale de Piper negru, Semințe de țelină, Mentă și Mărar.

Beneficiile limonenului

Studiile de cercetare au analizat numeroasele beneficii ale limonenului. Consultă lista de mai jos pentru a afla mai multe.

Beneficii pentru utilizare topică:

  • Curățător de suprafață.
  • Pasta de dinți care conține limonen poate ajuta la îndepărtarea petelor de pe smalțul dinților. Beneficii pentru uz intern:
  • Poate fi liniștitor pentru sistemul gastrointestinal.
  • Poate susține sănătatea ficatului și metabolismul.
  • Cercetările experimentale au demonstrat că ingestia de limonen poate susține sistemul imunitar al organismului.

Utilizarea limonenului

Pentru a profita de numeroasele beneficii ale limonenului, încearcă câteva dintre aceste utilizări.

  • Fă-ți propriul detergent universal adăugând câteva picături de Mandarină verde, Grapefruit sau alt ulei de citrice într-o sticlă cu pulverizator umplută cu apă și puțin oțet alb.
  • Adaugă o picătură sau două de ulei de Lămâie, Portocală sălbatică, Lămâie verde sau ulei esențial de grapefruit la un pahar cu apă, ceai sau altă băutură preferată pentru o aromă de citrice.
  • Adaugă o picătură de lămâie, Mentă sau ulei esențial de portocale sălbatice la pasta ta de dinți pentru o explozie suplimentară de putere de curățare a dinților.

Dincolo de curățare

Limonenul este una dintre multele molecule uimitoare care joacă un rol în beneficiile puternice pe care uleiurile esențiale trebuie să le împărtășească. Limonenul are atât de multe de oferit, făcând uleiurile esențiale de citrice să devină o necesitate în orice casă.

Articolele de pe blogul doTERRA Science se bazează pe o varietate de surse științifice. Multe dintre studiile de referință sunt preliminare și sunt necesare cercetări suplimentare pentru a obține o mai bună înțelegere a constatărilor. Unele articole oferă ai multe puncte de vedere asupra subiectelor generale de sănătate și nu reprezintă poziția oficială a doTERRA. Consultă furnizorul de asistență medicală înainte de a modifica dieta sau exercițiile fizice.

* Aceste afirmații nu au fost evaluate de Food and Drug Administration. Acest produs nu este destinat să diagnosticheze, să trateze, să vindece sau să prevină vreo boală.

Recomandări