Îmbunătățirea sănătății intestinale cu suplimente probiotice și prebiotice

Ce este un microbiom intestinal sănătos?

Având o lungime de peste 7m, cu o suprafață totală echivalentă cu jumătate dintr- un teren de badminton, intestinele reprezintă principalul loc de absorbție a nutrienților. Proiecții minuscule, asemănătoare degetelor, numite vilozități, aliniază această structură tubulară și reprezintă suprafața sa. Vilozitățile cresc capacitatea acestui organ de a absorbi vitamine, minerale și macronutrienți. Cu toate acestea, celulele din intestinul nostru nu fac această treabă singure; sunt ajutate de un întreg ecosistem microscopic care există de-a lungul pereților intestinului format din trilioane de microorganisme. De fapt, se estimează că acești microbi depășesc numărul celulelor corpului nostru cu un factor de 10! Acești simbioți microscopici, care trăiesc în armonie fericită cu propriile noastre celule, pot avea o influență profundă asupra sănătății multor sisteme ale corpului.

Beneficiile florei intestinale sănătoase:

  • Suport digestiv. Acest sistem intestinal ajută la descompunerea alimentelor și la absorbția nutrienților prin secretarea de enzime utile care nu sunt produse de celulele corpului. Unii microbi intestinali sunt, de asemenea, capabili să sintetizeze micronutrienți esențiali precum biotina, acidul folic și vitamina K.
  • Suport nervos. Tractul gastrointestinal este strâns asociat cu sistemul nervos central. Calea complicată care leagă aceste două sisteme este denumită axa intestin-creier. Mulți microbi intestinali sunt capabili să sintetizeze neurotransmițători importanți, cum ar fi serotonina. Aceste molecule de semnalizare pot influența dezvoltarea și funcționarea creierului, afectându-ne capacitatea de a gestiona emoțiile și stresul.
  • Suport imunitar. Intestinul este unul dintre puținele porturi de intrare prin care agenții patogeni nocivi ne pot invada organismul. Din acest motiv, intestinul adăpostește aproape 70 la sută din întregul sistem imunitar. Când intestinele sunt alimentate cu un număr adecvat de microbi sănătoși, acești simbioți creează un mediu care nu lasă loc pentru microbii dăunători.

Obiceiuri care dăunează microbiomul intestinal

Flora intestinală poate fi afectată dramatic de dietă, încărcătură toxică, expunerea la microbi dăunători și chiar stres. De-a lungul vieții unui individ, vor apărea mai multe circumstanțe care justifică refacerea florei intestinale sănătoase – aici pot fi utile probioticele și prebioticele!

Modalități naturale de îmbunătățire a sănătății intestinale

Probiotice și prebiotice

În timp ce probioticele și prebioticele sunt adesea folosite împreună, ele sunt distincte și susțin sănătatea intestinală în moduri diferite. Probioticele sunt microbi vii care, atunci când sunt ingerați, colonizează intestinul pentru a-i susține funcția normală. Prebioticele oferă suport nutrițional rezidenților microbieni din intestin, stimulând creșterea și funcția metabolică a acestora. Prebioticele sunt adesea carbohidrați naturali care nu sunt utilizabili de celulele umane.

Surse naturale

  • Ce au în comun chefirul, kimchi-ul, iaurtul, varza murată și kombucha? Toate sunt alimente fermentate și reprezintă surse naturale și sănătoase de probiotice.
  • Prebioticele pot fi găsite într-o varietate de fructe, legume și cereale diferite, în funcție de tipul de prebiotic. Care este cel mai bun supliment probiotic? doTERRA PB Assist®+ conține atât elemente probiotice, cât și prebiotice pentru a susține sănătatea microflorei intestinale.
    O privire mai atentă la PB Assist+
  • Probiotice: Fiecare capsulă conține peste șase miliarde de celule vii, reprezentând șase tulpini diferite de bacterii prietenoase cu intestinul. Organismele incluse aparțin unuia dintre cele două tipuri: Lactobacillus sau Bifidobacterium. Aceste tulpini au fost selectate pentru capacitatea lor de a adera la pereții intestinului și de a sprijini funcția digestivă și imunitară sănătoasă.
  • Prebiotice: FOS, sau fructo-oligozaharide, sunt molecule de zahăr cu lanț lung, produse de plante, care pot fi folosite ca prebiotice, susținând creșterea bacteriilor prietenoase cu intestinul.
  • Metoda de livrare: Încapsularea dublă ajută la protejarea probioticelor vii împotriva condițiilor ostile, acide ale stomacului, pe măsură ce se deplasează către intestine pentru a se coloniza. Capsula ajută, de asemenea, la prelungirea termenului de valabilitate al acestui supliment.

Ar trebui luate probiotice zilnic?

Pentru a promova flora intestinală sănătoasă, se poate lua PB Assist+ de trei ori pe zi cu mesele timp de 10 zile în fiecare lună. Dacă circumstanțele vieții ți-au compromis microbiota gastrointestinală, PB Assist+ poate fi luat mai des. Îți recomandăm să incluzi PB Assist+ ca parte a ritualului tău de detoxifiere. Dacă urmezi programul de detoxifiere al doTERRA, începe să iei PB Assist+ după ce ai terminat o perioadă de 10 zile de regim GX Assist®.

Recomandări