Fă cunoștință cu Amestecul de echilibrare și relaxare doTERRA

Formulat special pentru a promova echilibrul emoțional și un sentiment de relaxare, doTERRA Balance®Grounding Blend este o combinație de uleiuri esențiale apreciate pentru proprietățile lor calmante. Indiferent dacă încerci să promovezi un anumit mediu în casa ta sau dacă furnizezi tehnica AromaTouch® unei persoane dragi care are nevoie, doTERRA Balance este uleiul esențial perfect pentru sprijin emoțional.

Există un motiv bazat pe dovezi pentru care doTERRA Balance este primul ulei esențial din Tehnica AromaTouch: amestecul conține uleiuri esențiale cu o istorie lungă de utilizare și validare științifică modernă pentru proprietățile lor calmante.

Frunza de molid

Uleiul esențial de frunze de molid este folosit în mod obișnuit în aromaterapie pentru a promova un mediu relaxant, iar investigațiile științifice moderne au descoperit de ce. Compușii aromatici volatili distilați cu abur din frunzele arborelui Picea mariana sunt deosebit de bogați în monoterpenă, acetat de bornil. Deși are un spectru larg de beneficii care susțin bunăstarea, o multitudine de cercetări arată că acetatul de bornil este cel mai eficient atunci când este inhalat. În cercetările clinice umane, s-a demonstrat că inhalarea uleiului esențial de frunze de molid promovează sentimente de calm și relaxare.

Lemn Ho

Interesant este că, în ciuda faptului că este extras din frunzele unui copac, uleiul esențial Ho Wood este dominat de un compus aromatic volatil asociat în principal cu uleiuri esențiale florale și de plante: linalol. Toate uleiurile esențiale bogate în linalol sunt cunoscute pentru proprietățile lor calmante și multiple studii experimentale au arătat că pot promova relaxarea atunci când sunt inhalate.

Rășină de tămâie

Unul dintre cele mai apreciate uleiuri esențiale încă din antichitate pentru proprietățile sale de înfrumusețare și relaxare este tămâia. O sursă excelentă de alfa-pinenă, oferă un miros cald și ușor picant și o experiență liniștitoare și echilibrată, indiferent dacă este difuzat sau aplicat local.

Floare de tanaceu albastru

Planta nativ marocană Tanacetum annuum produce un ulei esențial cu o compoziție chimică diversă. Uleiul esențial Blue Tansy conține concentrații semnificative de sabinenă, camfor și chamazulene, precum și alți compuși terpenici puternici. Blue Tansy are un miros caracteristic moale, aproape balsamic, care este perfect ca parte a unui masaj de refacere și relaxare.

Floare albastră de mușețel

Uleiul esențial de mușețel albastru (sau german) are un profil chimic mult diferit de cel mai cunoscut mușețel roman. Este deosebit de bogat în chamazulene, același compus aromatic care le conferă lui Blue Tansy și Yarrow nuanța sa de albastru strălucitor. La fel ca multe alte uleiuri esențiale florale, mușețelul albastru este apreciat pentru efectele sale calmante atunci când este experimentat aromatic.

Osmanthus

Din aceeași familie botanică ca și iasomia, Osmanthus fragrans este un arbust nativ asiatic care produce flori pline de compuși aromatici volatili prețioși. Uleiul esențial de Osmanthus este bogat în beta-iononă, parte dintr-un grup de compuși (ionone) care sunt adesea denumiți „cetone de trandafir” datorită prezenței lor într-o varietate de uleiuri florale, în special de trandafir. Pe lângă faptul că are o aromă fructată care este foarte distinctă între uleiurile florale, s-a demonstrat în cercetările clinice că Osmanthus reduce senzația de stres atunci când este inhalat.

Formulat special pentru a sprijini relaxarea, ca parte a tehnicii AromaTouch, doTERRA Balance Grounding Blend reprezintă completarea perfectă pentru beneficiile relaxante ale atingerii umane.

Bibliografie

Recomandări