Cum să folosești uleiurile esențiale în timpul sarcinii

Află cum să folosești uleiurile esențiale în timpul sarcinii și alăptării

Uleiurile esențiale pot fi utile pentru a crea un organism sănătos, pentru a susține sistemul imunitar, pentru a calma senzațiile de disconfort și multe altele.* Datorită acestor beneficii puternice, uleiurile esențiale sunt utile și eficiente în fiecare fază a vieții, chiar și în timpul sarcinii. Urmând instrucțiunile de siguranță adecvate, te poți simți încrezătoare în utilizarea uleiurilor esențiale în timpul sarcinii.

Când ești însărcinată, corpul tău trece printr-o mare varietate de schimbări. Aceste schimbări aduc adesea senzații de disconfort și sensibilitate în întregul corp. În timp ce fiecare sarcină este puțin diferită, scopul este de a sprijini funcționarea sănătoasă și adecvată a întregului corp. Împreună cu o alimentație adecvată și exerciții fizice regulate, uleiurile esențiale pot fi folosite în timpul sarcinii pentru a ajuta la susținerea unui corp sănătos și a unui copil sănătos.

Este sigur să folosesc uleiuri esențiale în timp ce sunt însărcinată?

S-ar putea să te întrebi,„Este sigur să folosești uleiuri esențiale în timpul sarcinii?” Datorită problemei etice de testare a viitoarelor mame și a fetușilor acestora, există studii clinice limitate care abordează siguranța uleiurilor esențiale în timpul sarcinii. Cu toate acestea, ne putem baza pe istoricul utilizării în siguranță pentru a determina ce uleiuri esențiale putem să folosim în timpul sarcinii.

Este important de reținut că, în timpul sarcinii, nu este neobișnuit ca o femeie să fie sensibilă la uleiurile esențiale. Datorită acestor sensibilități și a tuturor modificărilor care apar în organism în timpul sarcinii, este important să te consulți cu medicul tău înainte de a utiliza uleiuri esențiale în timpul sarcinii.

Discută cu medicul tădespre utilizarea uleiurilor esențiale în timpul sarcinii

Chiar dacă ai mai folosit uleiuri esențiale fără incidente, ar trebui să-ți informezi medicul despre orice uleiuri esențiale pe care intenționezi să le folosești în timpul sarcinii. Medicul te cunoaște, îți știe problemele specifice de sănătate și starea sarcinii și, prin urmare, ar trebui să fie conștient de toate produsele cu uleiuri esențiale pe care intenționezi să le utilizezi în timpul sarcinii.

Deoarece fiecare sarcină este diferită, medicul tău este cea mai bună resursă pentru a face un plan de tratament și pentru a determina ce uleiuri esențiale sunt cele mai bune de utilizat în timpul sarcinii pentru fiecare persoană. Medicul îți poate oferi o idee bună despre ce să eviți în timpul sarcinii și despre orice alte măsuri de siguranță pe care ar trebui să le iei în funcție de sănătatea ta personală și de sănătatea bebelușului în creștere.

Alte recomandări de siguranță pentru utilizarea uleiurilor esențiale în timpul sarcinii

După cum am menționat, nu este neobișnuit ca femeile însărcinate să experimenteze o sensibilitate crescută la uleiurile esențiale. S-ar putea să te gândești să adaptezi cantitatea de ulei pe care o utilizezi sau metodele de aplicare atunci când utilizezi uleiuri esențiale în timpul sarcinii pentru a preveni orice sensibilități.

De asemenea, este important să ne amintim că nu toate uleiurile esențiale sunt create la fel. Este esențial să utilizezi uleiuri esențiale pure în timpul sarcinii – vei dori uleiuri care nu conțin toxine și contaminanți. Toate uleiurile esențiale doTERRA sunt testate temeinic pentru a asigura puritatea și siguranța și, atunci când sunt utilizate corespunzător, oferă o opțiune sigură în timpul sarcinii.

Ce uleiuri esențiale sunt sigure de utilizat în timpul sarcinii?

După ce ai discutat cu medicul tău despre sarcină și despre uleiurile esențiale, poți începe să utilizezi uleiurile în siguranță în timpul sarcinii. Iată câteva idei despre cum să folosețti uleiurile esențiale în timpul sarcinii:

 • Uleiul de mentă și Uleiul de cardamom pot atenua tulburările de stomac ocazionale atunci când sunt luate capsule vegetale sau adăugate în apă.
 • Uleiul de ghimbir poate ajuta la reducerea senzației de greață ocazională atunci când este administrat intern.
 • Uleiul de mentă oferă multe beneficii, dar servește ca o opțiune mai blândă pentru a ajuta cu sensibilitatea sau tulburările de stomac care apar în timpul sarcinii.
 • Amestecul digestiv DigestZen® este amestecul de îmblânzire a burticii de la doTERRA și oferă o modalitate sănătoasă și naturală de a calma durerile de stomac.

Uleiuri esențiale pentru arsuri la stomac: Tabletele masticabile DigestTab® sunt infuzate cu amestecul de îmblânzire a burticii DigestZen, care susține digestia și oferă beneficiile de neutralizare a acidului prin intermediul carbonatului de calciu. Carbonatul de calciu ajută la menținerea echilibrului acidului din stomac pentru a te ajuta să faci față disconfortului care vine de la arsurile la stomac și indigestie – fără gustul cretos.

Uleiuri esențiale pentru disconfortul de spate al sarcinii: Amestecurile de uleiuri esențiale liniștitoare pentru masaj precum Deep Blue® pe partea inferioară a spatelui pot fi de ajutor atunci când cineva se confruntă cu disconfort la spate. Când apare disconfort în picioare sau tălpi, masarea cu Amestecul de masaj AromaTouch® a extremităților inferioare poate ajuta aceste zone cu probleme.

Uleiuri esențiale pentru un somn mai bun în timpul sarcinii: Un somn bun și odihna sunt esențiale în timpul sarcinii. Amestecuri precum doTERRA Balance®, doTERRA Breathe® sau doTERRA Serenity®, sunt pline de uleiuri esențiale calmante și liniștitoare și pot fi folosite aromatic creând un mediu relaxant. Alte uleiuri esențiale precum Clary Sage, Mărar, Lavandă, și Lemn de santal promovează sentimente de calm și pot crea o atmosferă ideală pentru a obține o noapte bună de odihnă. Pe lângă utilizarea de difuzie și aromatică, aceste uleiuri pot fi aplicate și local sau utilizate intern, atunci când este cazul.

Pentru un somn odihnitor în timpul sarcinii, încearcă următoarele sugestii:

 • Pune câteva picături de ulei esențial pe pături sau perne pe timpul nopții.
 • Difuzează uleiuri esențiale calmante timp de 30 de minute înainte de a mergela culcare.
 • Adăugă una până la două picături de Ulei de lavanda la o cană de apă fierbintepentru un ceai relaxant care te poate ajuta să te relaxezi la culcare.

Uleiuri esențiale pentru o piele mai bună în timpul sarcinii: Corpul unei femei însărcinate este în continuă schimbare, iar aceasta include modificări ale pielii. Pe măsură ce corpul lucrează pentru a ține pasul cu un făt în creștere, pielea poate deveni adesea întinsă și încordată. O altă provocare pe care o întâmpină multe femei în timpul sarcinii este creșterea producției de ulei a pielii. Din fericire, multe uleiuri esențiale pot ajuta la reducerea aspectului pielii grase, la reducerea aspectului petelor și la înfrumusețarea pielii.

Iată câteva dintre cele mai bune uleiuri esențiale pentru piele în timpul sarcinii:

Uleiuri esențiale pentru sprijin emoțional în timpul sarcinii: Pe lângă toate schimbările care apar în organism în timpul sarcinii, modificările hormonilor unei femei pot provoca emoții sporite. Pentru a gestiona starea de spirit în timpul sarcinii, luați în considerare utilizarea oricăruia dintre uleiurile esențiale de la doTERRA Emotional Aromatherapy SystemTM. Această colecție oferă o varietate de

uleiuri pentru a te ajuta să faci față unei game largi de emoții pe care le vei întâlni pe parcursul sarcinii. Folosește aceste uleiuri și oricare dintre uleiurile tale preferate calmante, liniștitoare sau înălțătoare pentru a te ajuta să-ți gestionezi starea de spirit în timpul lunilor de sarcină care pot fi dificile din punct de vedere emoțional.

Uleiuri esențiale pentru travaliu și naștere: Deoarece uleiurile esențiale promovează sentimente de înălțare și de calmare, ele pot fi extrem de utile în timpul travaliului și al nașterii, atunci când stresul, sentimentele anxioase și emoțiile cresc. Cercetările arată că femeile care folosesc uleiuri esențiale în timpul travaliului și nașterii au raportat sentimente mai puțin anxioase și s-au simțit mai bine în ceea ce privește experiența lor în comparație cu femeile care nu au folosit uleiuri esențiale.

 • Utilizare Piper negru și Ulei de busuioc diluat cu Ulei de cocos fracționat pe partea inferioară a spatelui pentru a ușura disconfortul în timpul travaliului.
 • Combinația de doTERRA Balance® și Ulei de portocale sălbatice reprezintăun amestec bun, mai ales în timpul nașterii când dorești să echilibrezi emoțiileși să risipești sentimentele de anxietate.
 • Încearcă să utilizezi AromaTouch® local pentru efecte reconfortante și relaxante. Acest amestec ajută la calmarea minții și a corpului și este util în special pentru calmarea zonelor de tensiune și stres atunci când este aplicat pe spate și umeri.
 • Ulei de salvie poate fi folosit pentru a reduce tensiunea, ceea ce este util pentru contracții. Ia în considerare să amesteci Clary Sage cu alte uleiuri esențiale calmante, cum ar fi Ulei de lavanda sau Ulei de muscata.

Este sigur să folosești uleiuri esențiale atunci când alăptezi?

Pe lângă preocupările legate de uleiurile esențiale și de sarcină, mulți oameni se întreabă: „Este sigur să folosești uleiurile esențiale în timpul alăptării?” În timp ce corpul se schimbă semnificativ în timpul sarcinii, aceste schimbări nu se termină cu nașterea copilului – corpul tău va continua să se modifice pe măsură ce te adaptezi la viața postpartum. Așa cum ar trebui să discuți despre utilizarea uleiurilor esențiale cu medicul tău înainte de a le folosi în timpul sarcinii, vei dori, de asemenea, să te consulți cu acesta atunci când începi să alăptezi. Din nou, medicul este cea mai bună resursă pentru sfaturi atunci când vine vorba despre corpul tău și despre copil și orice preocupări speciale pe care le-ai putea avea. Așa cum te-ai consulta cu doctorul tău înainte de a utiliza orice produse noi când alăptezi, este important să discuți despre utilizarea uleiurilor esențiale când devii mamă care alăptează. Ca și sarcina, alăptarea impune o mulțime de solicitări asupra corpului mamei. În timpul alăptării, scopul este de a menține un corp puternic și sănătos, care să susțină un nou-născut sănătos. Cu ajutorul medicului tău, poți utiliza uleiuri esențiale și produse din uleiuri esențiale care susțin funcționarea sănătoasă a întregului organism.

*Aceste afirmații nu au fost evaluate de Food and Drug Administration. Acest produs nu este destinat să diagnosticheze, să trateze, să vindece sau să prevină vreo boală.

Recomandări