Cum să faci o detoxifiere (de renunțare la zahăr) cu ajutorul uleiurilor esențiale

Beneficiile unui detoxifieri (renunțarea la zahăr)

Ți-ai dorit vreodată să faci o detoxifiere, eliminând zahărul? Te-ai simțit vreodată împovărat de prea multe delicii, de o dietă mai puțin sănătoasă sau de prea multe alimente procesate? Dacă vrei să renunți la zahăr, ai putea încerca mai întâi o detoxifiere prin care să elimini zahărul pentru o săptămână, 10 zile sau o lună, în loc să renunți brusc.

Deci, care sunt beneficiile unei detoxifieri prin care elimini zahărul? În funcție de ce tipuri de zahăr consumăm în dieta noastră obișnuită, aportul de zahăr poate avea un impact major asupra modului în care ne simțim de la o zi la alta. În lumea de astăzi, atât de multe alimente și băuturi conțin adaos de zaharuri – încât de multe ori nici nu ne dăm seama cât de mult zahăr consumăm de fapt. Pe lângă zaharurile adăugate care se strecoară în unele dintre alimentele noastre obișnuite, avem, de asemenea, acces nesfârșit la bomboane dulci, dulciuri, deserturi și multe altele. Dacă nu suntem atenți, ne putem lăsa duși de val și ajungem să mâncăm o cantitate nesănătoasă de zahăr în mod regulat. Cercetările au arătat mai multe efecte negative ale consumului de zahăr și dezvăluie că prea mult zahăr poate avea un impact grav asupra sănătății noastre.

Datorită impactului pe care îl are zahărul asupra organismului, există multe beneficii de detoxifiere și eliminare a zahărului, care te pot ajuta să arăți și să te simți mai bine.

Iată câteva beneficii ale renunțării la zahăr:

 • Piele limpede, cu aspect mai tânăr
 • Este mai ușor să slăbești atunci când nu consumi calorii goale din zahăr
 • Mai puține carii, mai multă protecție pentru dinții tăi
 • Energie îmbunătățită
 • Sistem imunitar mai puternic (zahărul poate slăbi imunitatea)
 • Mai puține pofte de dulce în timp
 • O detoxifiere cu zahăr restabilește echilibrul organismului, ajutându-te să tesimți mai bine în general
 • Somn îmbunătățit
 • Mai puține schimbări de dispoziție
 • Risc scăzut pentru diferite boli cronice
 • Mai puține dureri de zi cu zi, niveluri scăzute de inflamație cronică

Ce face o detoxifiere de zahăr?

Schimbarea începe în creier. Zahărul este cea mai la îndemână sursă de energie pentru corpul și creierul nostru, așa că atunci când îl consumăm, de fapt se declanșează eliberarea de dopamină și serotonină, spunându-ne să mâncăm mai mult. Acest declanșator face ca centrii noștri de memorie din creier să-și amintească că zahărul oferă energie și ne face să ne simțim bine. Dacă ai în mod constant poftă de zahăr, este datorită acelor neurotransmițători din creier care îți indică că „te simți bine”.Unii oameni se întreabă: „Care sunt efectele secundare ale unei detoxifieri cu zahăr?” Renunțarea bruscă poate provoca inițial simptome asemănătoare sevrajului: pofte intense, letargie, ceață cerebrală, amețeli, greață, disconfort digestiv general și chiar disperare emoțională. În cele din urmă, creierul se va adapta și nu mai tânjește după „senzația” care vine în urma consumului de zahăr. Acest proces este progresiv și poate dura câteva săptămâni înainte ca pofta să dispară complet și să începi să experimentezi beneficiile de mai sus.

Cum să faci o detoxifiere de la zahăr cu uleiuri esențialePentru a elimina eficient zahărul din dieta ta și pentru a finaliza o detoxifiere a zahărului, vei avea nevoie de puțin ajutor. Știai că unele uleiuri esențiale pot fi folosite pentru a adăuga aromă alimentelor și băuturilor tale? Iar unele uleiuri esențiale pot ajuta chiar la combaterea poftelor de dulce.* Am compilat unele dintre cele mai bune uleiuri esențiale pentru o detoxifiere prin care se renunță la zahăr, pentru a te ajuta să îți respecți obiectivele și să elimini cu succes zahărul din dieta ta.Iată câteva moduri în care uleiurile esențiale te pot ajuta la detoxifierea de acest tip:

1. Aromatizează mâncarea cu uleiuri esențiale. Oamenii se întreabă adesea: „Ce pot mânca la o detoxifiere în care încerc sî renunț la zahăr?” Când încerci să elimini zahărul din organism, va fi important să te asiguri că elimini deserturile dulci, băuturile dulci și că citești etichetele pentru a te ajuta să eviți gustările procesate sau alimentele care ar putea conține zaharuri adăugate.

Pe lângă evitarea alimentelor bogate în zahăr, vei dori să te asiguri că mânânci alimente bogate în nutrienți, cum ar fi fructele și legumele. Dacă poftești la deliciile tale preferate cu zahăr, ia în considerare să adaugi un plus la mesele tale folosind uleiuri esențiale în gătit. Iată câteva rețete de uleiuri esențiale sănătoase pe care să le încerci în timpul renunțării la zahăr, pentru a oferi mâncărurilor tale aroma pe care o dorești:

Friptura de busuioc de patrunjel Somon înnegrit cu salsa de mango Burgeri vegetarieni de fasole neagră

2. Planificăți gustările. Consumul de alimente bogate în nutrienți te va ajuta să te simți mai sătul și, sperăm, te va împiedica să tânjești după zahăr. Cu toate acestea, una dintre cele mai grele părți ale unei detoxifieri prin care se elimină zahărul este găsirea de gustări fără zahăr. Chiar și gustările precum biscuiții, batoanele granola și alte produse ambalate care par inofensive, pot conține zahăr adăugat.

Dacă de obicei apelezi la gustări cu zahăr pe tot parcursul zilei, va trebui să îți planifici din timp și să pregătești câteva gustări fără zahăr în fiecare zi pentru a rămâne pe drumul cel bun cu detoxifierea. Iată câteva gustări sănătoase cu uleiuri esențiale care sunt perfecte pentru detoxifiere și renunțare la zahăr:

Gustări cu putere de portocale sălbatice

Salsa cu nectarine de ananas
Chips de varză cu ulei de lămâie

3. Rămâi hidratat. Indiferent dacă ești un fan al sucului, al băuturilor pentru sport, al sifonului sau al altor băuturi dulci, s-ar putea să te trezești cu poftă de aceste băuturi în timpul detoxifierii și a renunțării la zahăr. Unul dintre cele mai bune lucruri pe care le poți face în timpul unei detoxifieri de acest tip și, în general, este să te hidratezi.

Asigură-te că bei multă apă pe parcursul zilei și că niciuna dintre băuturile pe care le consumi nu conține zahăr.

Hidratarea este esențială pentru un organism sănătos, plus că dacă bei suficientă apă în fiecare zi te va ajuta să simți mai puțină foame. Dacă îți lipsesc băuturile dulci, încearcă să-ți infuzezi apa cu uleiuri esențiale. Uleiuri precum Ulei de grapefruit, Ulei de lamaie și Ulei de portocale sălbatice reprezintă o completare grozavă la apă atunci când dorești o explozie de aromă fructată. De asemenea, adăugând o picătură de Ulei de fenicul, apa ta te poate ajuta sa combați pofta de dulce.*

Poți chiar să faci cuburi de gheata cu uleiuri esentiale pentru a adăuga niște fructe și aromă în apă.

4. Înlocuieșteți dulcele sau băuturile cu o alternativă sănătoasă. Când renunți la zahăr, probabil că vei rata unele dintre deliciile și băuturile tale obișnuite. Pe lângă planificarea gustărilor și consumul de mese sănătoase fără zahăr, vei dori să găsești câteva alternative sănătoase la gustările și băuturile preferate.

Iată câteva idei de gustări și băuturi sănătoase pe care să le încerci:

Smoothie Bowl Pitaya Tangerine Paradise Punch
Suc de detoxifiere de primăvară

*Aceste afirmații nu au fost evaluate de Food and Drug Administration. Acest produs nu este destinat să diagnosticheze, să trateze, să vindece sau să prevină vreo boală.

Recomandări