Cele mai bune uleiuri esențiale pentru exerciții fizice

Îți place să faci mișcare sau trebuie să te forțezi de fiecare dată să mergi la sală? În orice caz, exercițiile fizice sunt vitale pentru menținerea unui stil de viață sănătos. Când sunt folosite singure, uleiurile esențiale oferă multe beneficii pentru organism. Atunci când sunt combinate cu exerciții fizice regulate și cu o alimentație adecvată, uleiurile esențiale pot fi o importantă parte a unei vieți sănătoase. Pentru cei care doresc să-și îmbunătățească experiența de antrenament, să aibă grijă de corp înainte și după antrenament și pentru cei care iubesc să folosească produse naturale, uleiurile esențiale pot fi însoțitorul perfect pentru orice rutină de exerciții.

Fie că rutina ta de exerciții include ridicarea de greutăți, sporturi recreative, cardio intens sau un traseu de drumeții prăfuit, vei putea folosi uleiuri esențiale pentru a îți menține corpul la performanță maximă.

Continuă să citești pentru a afla despre unele dintre cele mai bune uleiuri esențiale pentru exerciții fizice și despre cum să le folosești pentru un antrenament mai reușit și mai plăcut.

Menținerea senzației de respirație ușoară

Unul dintre cele mai importante elemente în cadrul unui antrenament de succes este capacitatea de a respira limpede și adânc pe măsură ce ritmul cardiac crește. Dacă respirația este limitată, va fi dificil să obții suficient oxigen și vei observa o scădere a performanței în timpul antrenamentului. Pentru a menține senzația de respirație ușoară în timpul antrenamentului, încearcă să utilizezi uleiuri esențiale despre care se știe că promovează senzația căilor respiratorii curate. Ia în considerare aplicarea uleiurilor esențiale precum Uleiul de mentă sau Uleiul de eucalipt pe piept și pe gât înainte de un antrenament pentru a promova senzația de căi respiratorii curate. Poți aplica și un amestec de uleiuri esențiale, cum ar fi doTERRA Respira® la nivelul pieptului pentru a crea vapori revigoranți și pentru a promova senzația de căi respiratorii deschise.

Masarea mușchilor

Dacă te încălzești pentru un antrenament intens sau dacă încerci să te recuperezi după aceea, este important să îți menții mușchii în formă maximă. Anumite uleiuri esențiale au proprietăți puternice de calmare, încălzire și răcire, care sunt utile pentru masarea mușchilor înainte și după antrenament. Încearcă să masezi uleiurile esențiale cu proprietăți de încălzire sau de răcire în zone precum picioarele, brațele, umerii, spatele și gâtul, pentru a oferi un confort liniștitor mușchilor după activitatea fizică.

Uleiuri esențiale cu proprietăți de încălzire

Uleiuri esențiale cu proprietăți răcoritoare

Aceste uleiuri esențiale și amestecuri pot fi aplicate pe mușchi în timpul încălzirii sau în timpul sesiunilor de stretching pentru a te ajuta să îți pregătești corpul pentru activitatea fizică. Când ai terminat un antrenament, ai putea lua în considerare utilizarea uleiurilor esențiale ca parte a unui masaj pentru a îți calma mușchii obosiți. Pentru mulți sportivi, masajul este o parte regulată și vitală a recuperării după antrenament.

Hidratarea

Hidratarea este cheia sănătății generale, dar este deosebit de importantă înainte, în timpul și după antrenament. Deoarece corpul nostru pierde apă atunci când transpirăm, este vital să oferim corpului apă și să rămânem hidratați. Deshidratarea îți poate slăbi corpul și poate duce chiar la probleme grave de sănătate.

Întâmpini dificultăți în a-ți aminti să te hidratezi înainte sau după antrenament? Transformă apa simplă într-o băutură răcoritoare, aromată, cu adaos de uleiuri esențiale. Uleiurile esențiale de citrice ca și Uleiul de lămâie, Uleiul de tei, Uleiul de grapefruit, Uleiul de portocale sălbatice sau Uleiul de bergamotă poate adăuga o aromă gustoasă și revigorantă apei tale. Ia în considerare să adaugi câteva picături de ulei în apă înainte de un antrenament pentru a te asigura că obții hidratarea de care ai nevoie.

Odihna, relaxarea și combaterea oboselii

La sfârșitul antrenamentului, odată ce ai finalizat antrenamentul în mod corespunzător, este important să te odihnești înainte de următoarea sesiune. Corpul tău are nevoie de timp pentru a se recupera, iar lipsa de odihnă între antrenamente poate duce la răni din cauza suprasolicitarii corpului. Folosind uleiuri esențiale cu proprietăți calmante și relaxante, te poți asigura că te odihnești corespunzător înainte de următorul antrenament. Iată câteva idei pentru utilizarea uleiurilor esențiale pentru a promova odihna și relaxarea, precum și pentru a combate oboseala dintre antrenamente.

 1. Dacă adormi greu, difuzează uleiuri esențiale cum ar fi Uleiul de lavandă sau doTERRA Serenity®Amestec odihnitor pentru a ajuta la crearea unei atmosfere relaxante în dormitorul tău, care să favorizeze somnul.
 2. Încerci să te odihnești și să te relaxezi înainte de următorul antrenament? Adaugă câteva picături de ulei esențial liniștitor, cum ar fi Echilibrul doTERRA®, Ulei de mușețel roman, Ulei de lavandă, Ulei de lemn de santal sau doTERRA Serenity la o baie caldă pentru a calma corpul și pentru a relaxa mintea.
 3. Dacă te simți obosit sau lent când vine timpul pentru următorul antrenament, încearcă să utilizezi uleiuri revigorante și esențiale pentru a te ajuta să te simți mobilizat, concentrat și plin de energie. Uleiurile esențiale precum Uleiul de chiparos, Uleiul de tei, Uleiul de mentă sau Uleiul de portocale sălbatice, sunt deosebit de utile pentru a te ajuta să te simți vigilent și pregătit pentru următorul antrenament.

Cauți mai multe modalități de a folosi uleiurile esențiale pentru exerciții fizice? Consultă această carte electronică gratuită doTERRA, Uleiuri esențiale și fitness.

Ulei esențial DIY pentru picioare

După o alergare lungă, o plimbare lungă cu bicicleta sau un alt antrenament intens, picioarele tale vor avea probabil nevoie de puțină odihnă. Încearcă acest amestec

pentru picioare cu ulei esențial pentru acele zile de după antrenament în care trebuie să îți împrospătezi picioarele.

Vei avea nevoie de: Apă fierbinte
Sare Epsom Bicarbonat de sodiu

Încearcă oricare dintre aceste uleiuri esențiale (sau o combinație):

 • Ulei de mușețel roman
 • Ulei de mentă
 • Ulei de lavandă
 • Ulei de rozmarin
 • Ulei de ghimbir
 • Ulei de cuișoare
 • Ulei de lămâie
 • Ulei de piper negru

Instrucțiuni:

 • Combină apa fierbinte, o mână de săruri Epsom și câteva linguri de bicarbonat de sodiu într-o cadă suficient de mare pentru picioarele tale.
 • Adaugă câteva picături din uleiul esențial (sau mai multe) la alegere.
 • Scufundă-ți picioarele pentru relaxare și ușurare.

Recomandări