Cele mai bune uleiuri esențiale pentru concentrare

Amplificatoare pentru creier

Fie că ești student, un pasionat de proiecte sau lucrezi sau toate cele de mai sus, poate fi dificil să rămâi concentrat la o sarcină într-o lume plină de distrageri. Suntem întrerupți în mod constant de notificări de pe telefoanele noastre și de accesul la opțiuni de divertisment nesfârșite. Dacă te străduiești să menții concentrarea pentru perioade lungi de timp, nu ești singurul. Mulți oameni și-ar dori să aibă un simț mai bun al concentrării atunci când vine vorba de îndeplinirea sarcinilor, de a studia și de a învăța noi abilități.

Vestea bună este că există o mulțime de sfaturi și trucuri pentru a te ajuta să te concentrezi mai bine pe parcursul zilei. Aceste trucuri de stimulare a creierului îți vor face mai ușoară concentrarea asupra sarcinii și te vor ajuta chiar să realizezi și mai multe!

Hidratează-te. Este mai ușor să te concentrezi atunci când corpul tău se simte cel mai bine. Păstrează-ți corpul într-o formă maximă, asigurându-te că rămâi hidratat. Te chinui să bei suficientă apă în timpul zilei? Adăugă puțină aromă apei cu uleiuri esențiale de citrice, cum ar fi Ulei de lamaie, Ulei de grapefruit, Ulei de portocale sălbatice sau Ulei de tei pentru a face băutura un pic mai atrăgătoare.

Mergi la plimbare. Dacă ai nevoie de un stimulent bun pentru creier, pur și simplu ridică- te și pune-te în mișcare. Știai că exercițiile fizice ajută la creșterea fluxului sanguin în creier? Dacă întâmpini probleme de concentrare la locul de muncă sau în timpul unei sesiuni de studiu, încercă să faci o scurtă plimbare. Fă câteva ture în sus și în jos pe scări, mergi pe hol sau pur și simplu fă o tură în jurul clădirii. Odată ce sângele ți se pune în mișcare, va fi mai ușor să te concentrezi asupra sarcinii în cauză.

Meditează. Încearcă să meditezi timp de 5-15 minute pentru a minimiza stresul și pentru a îmbunătăți concentrarea. N-ai meditat niciodată înainte? Există o mulțime de aplicații gratuite de meditație și chiar videoclipuri YouTube care îți pot arăta cum să începi. Luând o scurtă pauză de la un proiect sau o sarcină, îi poți da un mic impuls creierului printr-o sesiune rapidă de meditație.

Schimbăți punctul de vedere – la propriu. Când te simți puțin obosit și ai nevoie de o reîmprospătare, încearcă să te așezi într-o poziție inversă. Întinde-te pe podea și sprijină- ți picioarele de un perete. Inversiunile sunt adesea făcute în yoga pentru a ajuta la creșterea activității creierului și la scăderea nivelului de stres. Dacă ai nevoie să îți energizezi creierul, nu apela la cafea sau suc – pur și simplu schimbă-ți punctul de vedere.

Folosește uleiuri esențiale. Știai că aroma anumitor uleiuri esențiale poate fi utilă pentru promovarea sentimentelor de concentrare? Uleiurile esențiale cum ar fi Ulei de busuioc, Ulei de brad Douglas, Ulei de eucalipt și Ulei de mentă conțin componente chimice care promovează sentimente de calmare, de înălțare sau de energizare – toate acestea contribuind la o putere mai mare de concentrare.

Iată câteva moduri prin care poți profita de beneficiile uleiurilor esențiale pentru o concentrare sporită:

  • Difuzează Ulei de busuioc pentru a promova un sentiment de concentrare în timp ce studiezi, citești sau îndeplinești alte sarcini care necesită claritate mentală.
  • Utilizează Ulei de brad Douglas pentru a promova o dispoziție pozitivă și un sentiment de concentrare atunci când se apropie termenul limită al unui proiect.
  • Ai nevoie de un amestec bun pentru difuzor care să te ajute să rămâi concentrat? Combină două picături de Ulei de mentă, două picături de Ulei de mentă de grădină și o picătură de Ulei de busuioc într-un difuzor pentru a crea un mediu în care poți rămâne mai focusat pe sarcina ta.
  • Te simți prea agitat sau epuizat pentru a te concentra? Adăugă o picătură de Ulei de eucalipt în palme, freacă-ți mâinile împreună, pune-le peste nas și respiră profund pentru a promova sentimentele de relaxare. Vrei să afli mai multe despre cum să folosești uleiurile esențiale pentru a promova sentimentele de concentrare? Consultă această carte electronică doTERRA GRATUITĂ: Concentrare, motivație și uleiuri esențiale. A funcționat vreunul dintre aceste stimulente pentru creier? Spune-ne în comentariile de mai jos.

Recomandări