4 Lucruri pe care nu le știai despre toxinele din casa ta

Știai că toxinele se ascund în tot felul de produse de uz casnic? Vinovații obișnuiți la domiciliu sunt produsele de curățare, spray-urile pentru combaterea dăunătorilor, materialele de îngrijire a gazonului, cum ar fi îngrășămintele și chiar și articolele de întreținere a mașinii, cum ar fi lichidul de ștergător de parbriz. Ne dăm seama că aceste produse pot fi dăunătoare și luăm măsuri pentru a limita contactul cu ele.

Dar acestea nu sunt singurele toxine care se găsesc frecvent în case. Toxinele ascunse pot fi găsite în vasele cu care gătești, în hainele pe care le porți, în machiajul pe care îl folosești, în mâncarea pe care o consumi și chiar în aerul pe care îl respiri. Dacă dorești cu adevărat ca în casa ta să nu se regăsească toxine, trebuie mai întâi să identifici unde sunt toxinele și apoi să înveți cum să le elimini din casă. Te vom învăța cum să faci aceste lucruri și îți vom oferi modalități netoxice de a îți împrospăta casa și de a o păstra curată și sigură pentru toată lumea.

Toxinele sunt peste tot în jurul tău, dar știi care sunt efectele lor asupra locuinței sau ce efect au asupra organismului tău, de unde provin sau cum le poți gestiona? Iată patru lucruri pe care nu le știai despre toxinele din casa ta.

Patru lucruri pe care nu le știai despre toxinele din casa ta

1. Toxinele se ascund în produsele de uz casnic.

Este imposibil să elimini complet toxinele din casă, dar poți limita contactul cu ele. Și în cele mai multe cazuri, poți alege alternative mai sigure. Toxinele în case se ascund în produse de curățare, produse de îngrijire personală, vase de gătit, odorizante și multe altele. De fapt, probabil că ai intrat în contact astăzi cu sute de toxine fără să știi.

2. Corpul tău este echipat să facă față toxinelor.

Din fericire, organismul este conceput pentru a face față toxinelor dăunătoare. Plămânii tăi filtrează aerul pe care îl respiri. Intestinele elimină organismele nedorite. Rinichii tăi filtrează toxinele din sânge. Pielea ta eliberează toxine pe măsură ce transpiri. Toate aceste sisteme sunt în vigoare pentru a combate toxinele de zi cu zi, dar există o limită pentru ceea ce pot face. Sarcina toxică se referă la volumul de substanțe sintetice acumulate în organism. Este important să minimizați expunerea pentru a menține încărcătura toxică gestionabilă, astfel încât organismul să poată continua să elimine toxinele.

3. Aerul din interior poate fi mai rău decât aerul din exterior.

Cercetările sugerează că, în multe cazuri, aerul din locuințe poate fi mai rău decât aerul exterior. Ce face ca aerul din interior să fie de o calitate atât de scăzută? Ei bine, produsele pe care le folosim pentru a ne menține casele proaspete și curate sunt parțial vinovate. Spray-urile, lumânările și odorizantele de tip plugin pot contribui la eliberarea toxinelor în casă și în aer. „Ne luăm la revedere toxinelor și salutăm natura. Căutam o modalitate de a-mi împrospăta casa și de a-mi ține familia departe de toxine potențial dăunătoare. Mă bucur să aflu despre noua colecție doTERRA Aroma Essentials.”— Vanessa (@thisjoyful_life)”

4. Intrăm constant în contact cu toxine.

Aerul pe care îl respirăm, alimentele pe care le mâncăm, orice atinge pielea – toate aceste elemente ale vieții pot aduce toxine în organism. Corpul tău are procese pentru a ajuta la gestionarea încărcăturii toxice, dar poți contribui la reducerea acestei sarcini alegând opțiuni mai naturale.

Încearcă asta în schimb

Deși nu le poți evita complet, poți lua măsuri pentru a reduce impactul toxinelor. Iată câteva schimbări ușoare pe care le poți face pentru a-ți purifica casa și pentru a-ți menține familia în siguranță.

1. Înlocuiește agenții de curățare sintetici.

Înlocuiește detergenții de rufe tradiționali cu doTERRA în gardă® Detergent de rufe și folosește opțiuni naturale precum Lămâie, Purifica, sau Concentrat de curățare doTERRA On Guard pentru a îți curăța casa în loc de produse de uz casnic încărcate cu chimicale.

2. Folosește articole de îngrijire personală netoxice.

Șamponul, balsamul, loțiunea și machiajul sunt pline de substanțe chimice dure precum formaldehida și sulfuri. doTERRA are multe opțiuni naturale pentru îngrijirea pielii, inclusiv Trusa esentiala de ingrijire a pielii, sau HD Clear®Trusa faciala. De asemenea, vor fi lansate viitoarele noastre produse de îngrijire a părului, care sunt făcute fără substanțe chimice și toxine dăunătoare, astfel încât să îți poți îngriji frumusețea și să o menții.

3. Curăță aerul de toxine.

Lumânările, spray-urile și odorizantele plugin pot elibera substanțe chimice sintetice în aerul pe care îl respiri. Aromele de uleiuri esențiale sunt odorizantele naturale perfecte pentru a oferi casei tale o aromă plăcută, fără toxine. Dacă nu ești sigur cu ce arome să începi, verifică Colecția Aroma Essentials. Vine cu un difuzor și unele dintre cele mai populare arome ale noastre pentru a îți împrospăta spațiul.

Dar nu vine cu substanțe chimice sintetice – totul este direct din natură. „În ultimul timp ne-a plăcut doTERRA Cheer® în bucătăria noastră. Este un amestec de ulei înălțător care ajută la stabilirea stării de spirit dimineața. De asemenea, iubesc Citrus Bloom® — amestecul perfect de primăvară! Difuzăm doTERRA Serenity® înainte de culcare. Aroma sa liniștitoare ajută la stabilirea unei vibrații liniștite.”— Vanessa (@thisjoyful_life)

4. Redu consumul alimentelor procesate.

Ceea ce decizi să pui în corpul tău este poate cea mai importantă alegere pe care o poți face. Cu cât un aliment este procesat mai mult, cu atât conține mai multe toxine și substanțe chimice. Consumă mai multe alimente integrale și alege produse organice ori de câte ori este posibil pentru a limita expunerea la pesticide și alte substanțe chimice.

5. Folosește recipiente din sticlă și fără BPA.

Vasele în care îți păstrezi mâncarea sunt, de asemenea, incredibil de importante. Recipientele pentru alimente pot contamina cu substanțe chimice alimentele pe care le consumi. Recipientele din sticlă și materialele plastice fără BPA sunt cele mai bune alegeri.

6. Detoxifiați-vă în mod regulat.

Cum elimini toxinele din organism pentru a-ți ușura încărcătura toxică? Cu o detoxifiere, firesc! Detoxifierea poate părea complicată și intimidantă, dar se poate face de fapt prin schimbări mici și simple ale stilului de viață:

o Exerciții pentru a elimina toxinele prin transpirație.
o Consumul de multă apă pentru a elimina toxinele.
o Somn suficient astfel încât corpul să se poată reseta, să se reîncarce și să lucreze pentru a elimina ceea ce e dăunător.

Dacă ești gata să începi să elimini toxinele din casă încercând Colecția Aroma Essentials sau uleiuri esențiale doTERRA netoxice, vizitează site-ul nostru web sau contactează distribuitorul tău local. Mulțumesc, Vanessa@thisjoyful_life, pentru împărtășirea ideilor despre utilizarea uleiurilor esențiale doTERRA în casă.

Recomandări